Северна Корея доставя ракети на Русия за войната ѝ срещу Украйна. Това заяви генералният

...
Северна Корея доставя ракети на Русия за войната ѝ срещу Украйна. Това заяви генералният
Коментари Харесай

НАТО: Северна Корея снабдява Русия с ракети за Украйна

Северна Корея доставя ракети на Русия за войната ѝ против Украйна. Това съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг на среща с южнокорейския външен министър Пак Джин в Сеул.

Миналата есен американското разузнаване твърдеше, че Русия купува ракети и артилерийски снаряди от Северна Корея, с цел да ги употребява в Украйна. Според CNN американски чиновници са декларирали, че Пхенян се опитва да скрие доставките на муниции, като прави по този начин, че те сякаш се изпращат в Близкия изток или Северна Африка.

Северна Корея отрече, а Москва също отхвърля сходни изказвания.

Столтенберг също по този начин удостовери предходни медийни известия, че Пхенян е доставил оръжия на следената от съветската страна наемническа формация " Вагнер ". Това " в допълнение подхранва нападателната война на Русия против Украйна ", съобщи шефът на НАТО, представен от официалния сайт на Алианса.

Твърди се също, че Северна Корея е изработвала зимни униформи за съветските бойци, които се бият против Украйна, съобщи радио " Свободна Азия " на 8 ноември 2022 година

По време на визитата си в Южна Корея генералният секретар на Алианса акцентира и смисъла на разширената възпираща мощ на Съединени американски щати против Северна Корея.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР